Main content

1. Január 1-jén, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Vasárnapi miserendet tartunk.
2. Január 6-a, szombat Vízkereszt napja szintén kötelező ünnep lesz. Vasárnapi miserendet tartunk. Vízszentelés a 7.30-as szentmise keretében lesz. A folyosóról lehet szenteltvizet vinni a házak megszenteléséhez.
3. Január 5-én, pénteken 19 órakor Túri Nagy János újévi orgonakoncertet ad a Nagytemplomban. A belépődíj 2.000 Ft, jegyet a Főplébánia irodájában lehet vásárolni hivatali időben. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.
4. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Vezetőképző Tanfolyamot szervez, mely három féléves és félévente négy hétvégét foglal magában. A képzés helyszíne a kecskeméti Szentcsalád Plébánia. A tanfolyam ingyenes, a jelentkezésnek azonban feltételei a szórólapokon.
5. Ünnepek a következő héten:
- hétfőn Szűz Mária, Isten Anyja ünnepe,
- kedden Nagy Szent Vazul és Nazianzi szent Gergely püspök emléknapja,
- szombat Utunk Megjelenése, Vízkereszt, parancsolt ünnep.
6. Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik az elmúlt évben bármivel, bárhogyan segítették plébániánk működését. A paptestvérek, a plébániai Képviselőtestület, a Kalazancius Kórus, a ministránsok, a kántorok, a plébánián dolgozó adminisztrátor, a sekrestyések, templomtakarítók, felolvasók, és minden munkatársunk életére Isten gazdag áldását kérem.
Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán a templom bejáratainál.

1. Szeretettel várjuk azokat a jó hangú és kottát ismerő fiatal felnőtteknek a jelentkezését, akik szívesen énekelnének a piarista kórusba és ezzel szebbé tennék templomunk liturgiáját. Jelentkezés vasárnap este, a szentmise után, a kórus vezetőjénél.
2. Hétfőtől kezdve folytatódnak hétfő esti énekes vesperások 19 órai kezdettel Telek Péter-Pál tanár úr vezetésével.
3. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szeptember 27-én szerdán este 18 órától előadást szervez a Közösségi Ház emeleti nagytermében. Az előadást Papp Éva tartja, címe „Saját szerencsétlen sorsomba taszítottalak. Az aradi vértanúk és özvegyeik.” A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.
4. Alpha Tanfolyam indul 2017. október 3-án kedden. A tanfolyam azok számára jelent elsősorban jó lehetőséget, akik meg szeretnének ismerkedni a keresztény hit és életmód alapjaival, illetve szeretnék egy személyes hangvételű keresztény közösségben elmélyíteni vallási életüket. Meghívókat a tanfolyamra a Nagytemplom sekrestyéjében lehet átvenni.
5. Szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak és felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján vagy a sekrestyében, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.
6. A többi fiatal részére hittancsoportot indítunk, hogy a felvett szentségeket elmélyítsék, és hittan ismereteiket gyarapítsák. Jelentkezés a sekrestyében vagy a plébánián.
7. Ünnepek a következő héten:
- kedd Szent Kozma és Damján vértanúk emléknapja,
- szerdán Páli Szent Vince emléknapja
- pénteken Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok ünnepe,
- szombat Szent Jeromos áldozópap emléknapja.
Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán a templom bejáratainál.

1. Szeretettel várjuk azokat a jó hangú és kottát ismerő fiatal felnőtteknek a jelentkezését, akik szívesen énekelnének a piarista kórusba és ezzel szebbé tennék templomunk liturgiáját. Jelentkezés vasárnap este, a szentmise után, a kórus vezetőjénél.
1. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 7-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól fölfelé szeptember 29-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A részvételi díj 1.500 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel, szeretettel várják az érdeklődő fiatalokat.
2. Szeptember 20-án, szerdán Csányi Ildikó és Csányi Zoltán jótékonysági koncertje lesz a piarista templomban este fél nyolckor. A belépő ingyenes. A fellépő csellóművésznő, akinek a javára gyűjtünk, hittantanár Szegeden a Piarista Gimnáziumban.
3. Szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak és felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján vagy a sekrestyében, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.
4. A többi fiatal részére hittancsoportot indítunk, hogy a felvett szentségeket elmélyítsék, és hittan ismereteiket gyarapítsák. Jelentkezés a sekrestyében vagy a plébánián.
5. Az Eukarisztikus Kongresszusra készülve lelkigyakorlatot szerveznek Mátraverebély Szentkúton 2017. október 2-4-ig. Címe: „Eukarisztia, Szent Ferenc, ferencesség.” Helyi ferences közösségünk várja azok jelentkezését is, akik érdeklődnek a ferences lelkiség iránt. Érdeklődni lehet Tóth Tibor atyánál.
6. Ünnepek a következő héten:
- kedden Szent Januáriusz püspök és vértanú emléknapja,
- szerdán Szent Kim Taegon András és Szent Pál és társaik vértanúságának emléknapja,
- csütörtök Szent Máté apostol ünnepe,
- szombat Szent Pio áldozópap emléknapja.
Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán a templom bejáratainál.

1. Kecskemét megyei Jogú Város Önkormányzata „Hittanári Konferenciát” rendez szeptember 13-án, szerdán de. 9 órától du. 14 óráig a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A Konferencia minden érdeklődő számára nyitott, szeretettel várnak mindenkit, szórólapok elvihetők újságos asztalról.
2. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 7-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól fölfelé szeptember 29-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A részvételi díj 1.500 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel, szeretettel várjuk az érdeklődő fiatalokat.
3. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiója keresztény lelkületű, józan életű, megbízható, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkatársakat keres az alábbi munkakörökre:
• Intézményi takarító
• Szociális gondozó, ápoló
• Intézményi karbantartó
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet.
4. Ella István Liszt díjas orgonaművész hangversenye lesz templomunkban szeptember 14-én, csütörtökön este 7 órakor. A belépés ingyenes, önkéntes adományokat a Piarista Templom orgonájának felújítására elfogadnak.
5. Szeptember 17-én, vasárnap 15 órakor búcsúi szentmise lesz a Szentháromság temetőben.
6. Szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak és felnőtteknek a jelentkezését a plébániánk irodáján vagy a sekrestyében, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.
7. A többi fiatal részére hittancsoportot indítunk, hogy a felvett szentségeket elmélyítsék, és hittan ismereteiket gyarapítsák. Jelentkezés a sekrestyében vagy a plébánián.
8. Ünnepek a következő héten:
- kedden Szűz Mária szent nevének emléknapja,
- szerdán Aranyszájú szent János püspök emléknapja,
- csütörtök A szent kereszt Felmagasztalásának ünnepe,
- pénteken A Fájdalmas Szűzanya emléknapja,
- szombat Szent Kornél pápa és Cyprián püspök vértanuk emléknapja.
Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán a templom bejáratainál.

1. Ma első vasárnap van, tartós élelmiszert gyűjtünk a portán a Máltai Szeretetszolgálat részére.
2. Mai vasárnaptól ¾10-kor is van szentmise templomunkban az alsós diákok és a hívek részére.
3. Dr. Finta József plébános bemutatkozó szentmiséje szeptember 10-én de. fél 11-kor lesz a Nagytemplomban.
4. 2017. szeptember 7-én csütörtökön, Kisboldogasszony előestéjén terményáldást és szentmisét tartanak a kecskeméti Nagytemplomban. A Máltai Szeretetszolgálat programja 17.15 perckor kezdődik.
5. 2017. szeptember 8-án 17.30 órakor a Piarista Gimnázium Dísztermében jótékonysági estet és árverést tartanak. A bevétel az erdélyi Árkos községben épülő hagyományőrző és bemutató Tájház befejezését segíti.
6. Ella István Liszt díjas orgonaművész hangversenye lesz a nagytemplomban szeptember 14-én, csütörtökön este 7 órakor. A belépés ingyenes, önkéntes adományokat a Piarista Templom orgonájának felújítására elfogadnak.
7. Szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak és felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján vagy a sekrestyében, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.
8. A többi fiatal részére hittancsoportot indítunk, hogy a felvett szentségeket elmélyítsék, és hittan ismereteiket gyarapítsák. Jelentkezés a sekrestyében vagy a plébánián.
9. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiója keresztény lelkületű, józan életű, megbízható, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkatársakat keres az alábbi munkakörökre:
• Intézményi takarító
• Szociális gondozó, ápoló
• Intézményi karbantartó
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet email-ben az alábbi címeken: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
10. Ünnepek a következő héten:
- kedden Kalkuttai Szent Teréz emléknapja,
- csütörtök Szent Márk, István és Menyhért kassai vértanúk emléknapja,
- pénteken Szűz Mária születésének ünnepe - Kisboldogasszony.
Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán a templom bejáratánál.