Main content

1. Kecskemét megyei Jogú Város Önkormányzata „Hittanári Konferenciát” rendez szeptember 13-án, szerdán de. 9 órától du. 14 óráig a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A Konferencia minden érdeklődő számára nyitott, szeretettel várnak mindenkit, szórólapok elvihetők újságos asztalról.
2. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 7-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni lehet nyolcadik osztályos kortól fölfelé szeptember 29-ig a Főplébánia irodájában, hivatali időben. A részvételi díj 1.500 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. A buszt a jelentkezés sorrendjében töltjük fel, szeretettel várjuk az érdeklődő fiatalokat.
3. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiója keresztény lelkületű, józan életű, megbízható, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkatársakat keres az alábbi munkakörökre:
• Intézményi takarító
• Szociális gondozó, ápoló
• Intézményi karbantartó
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet.
4. Ella István Liszt díjas orgonaművész hangversenye lesz templomunkban szeptember 14-én, csütörtökön este 7 órakor. A belépés ingyenes, önkéntes adományokat a Piarista Templom orgonájának felújítására elfogadnak.
5. Szeptember 17-én, vasárnap 15 órakor búcsúi szentmise lesz a Szentháromság temetőben.
6. Szeretettel várjuk azoknak a fiataloknak és felnőtteknek a jelentkezését a plébániánk irodáján vagy a sekrestyében, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.
7. A többi fiatal részére hittancsoportot indítunk, hogy a felvett szentségeket elmélyítsék, és hittan ismereteiket gyarapítsák. Jelentkezés a sekrestyében vagy a plébánián.
8. Ünnepek a következő héten:
- kedden Szűz Mária szent nevének emléknapja,
- szerdán Aranyszájú szent János püspök emléknapja,
- csütörtök A szent kereszt Felmagasztalásának ünnepe,
- pénteken A Fájdalmas Szűzanya emléknapja,
- szombat Szent Kornél pápa és Cyprián püspök vértanuk emléknapja.
Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán a templom bejáratainál.