1. Adventben hétfőtől szombatig 6.15-kor Rorate szentmiséket tartunk a piarista templomban, utána pedig hétköznapokon agapéra várjuk a résztvevőket. A városi gyertyagyújtásokat a Főtéren szombatonként 17 órakor tartják, ennek részletes programját a hirdetőtáblán közöljük.

 2. Az ünnepi miserend a hirdetőtáblán olvasható, december 24-én nem lesz esti szentmise. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, az éjféli szentmise előtt 23.30-kor kezdődő: „Jézuska várás” címmel, ének és zenés áhítatunkra. Közreműködik a Piarista Liturgikus Kórus. December 25-26-án vasárnapi miserendet tartunk.

 3. Szeretettel hívjuk Adventi hangversenyekre a testvéreket

 • december 17. 16.00; Barátok temploma, Léleksimogató; Barátok együttes;

 • A Nagytemplomi kis gitáros együttese, a La Familia Kórus karácsonyi koncertet ad a Nagytemplomban dec. 21-én, csütörtökön délután fél ötkor, a 18 órás szentmise előtt.

 • Az Aurin Leánykar „Varázslatos Karácsony” koncertjei december 23-án, du. 16 órakor és ugyanaz nap este 19.30-kor lesznek a Nagytemplomban. Jegyeket online lehet vásárolni az Aurin honlapján.

 1. A Piarista asztali naptár, Radnóti Miklós halála 80. évfordulójára, 1500 Ft/db, Emmausz Piarista evangéliumos könyv 1800 Ft/db, sekrestyében, irodában.

 2. A Piarista Általános Iskola várja a tanköteles gyermekek jelentkezését következő tanévtől induló első osztályaiba. Az ehhez kapcsolódó előzetes szándéknyilatkozat online kitölthető az iskola honlapján.

 3. A Kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola szeretettel várja első beiskolázási programjára az érdeklődő szülőket és gyermekeiket 2024. január 16-án (kedden) 17 órától. Részletes tájékoztatást az iskola honlapján találnak.

 4. Lassan elérkeznek az év utolsó hetei. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni (az irodán vagy a sekrestyében)! Köszönjük azoknak, akik már befizették.

 5. Ünnepek a következő héten:

 • csütörtök Kanisius Szent Péter áldozópap és egyháztanító,

 • szombat Kety Szent János áldozópap.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán.