1. november 12. évközi 32. vasárnap

 

 1. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Erzsébet-kenyereket oszt a szentmisék után templomunkban. Adományokat a rászorulók karácsonyi élelmiszer csomagjára szeretettel elfogadnak.

 2. November 19-én lesz a Szent Erzsébet templom búcsúja. A szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja délelőtt 10 órakor. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket! Ehhez kapcsolódóan a jövő vasárnapi perselygyűjtés során a helyi és az Egyházmegyei Karitász javára adakozunk.

 3. Szentmise lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok templomában november16-án csütörtökön reggel fél nyolckor.

 4. Tizenkét órás dicsőítés lesz a felekezetközi közösség szervezésében november 18-án szombaton reggel 8 órától este 20 óráig a Baptista Imaházban. Szeretettel várják az imádkozni vágyókat.

 5. November 26-án vasárnap délután 16 órától Irgalom Forrása szabadító imaszolgálat és dicsőítés lesz a Nagytemplomban.

 6. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez november 29-én, szerdán 18 órától a Főplébánia Közösségi Háza nagytermében. Az előadást Bábel Balázs érsek atya tartja „Krisztus a jövőnk” címmel.

 7. december 12-én vasárnap du. 16 órakor jótékonysági Adventi Koncertet tartanak a Nagytemplomban Radics Sándor cimbalom művész és zenekara, valamint az általa meghívott neves előadók. Jegyek kaphatók a Főplébánia irodájában, a Líra Könyvesboltban, a Három Gúnár Hotel recepcióján valamint Radics Sándornál személyesen. Felnőtt jegy 3.500 Ft, diák és nyugdíjas jegy 2.500 Ft. A koncert bevételéből Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével szegény családokat támogatnak.

 8. Előre hirdetem, hogy készül a Piarista asztali naptár, Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója kapcsán. Hasonlóan idén is lesz Emmausz Piarista evangéliumos könyv.

 9. Megkezdődik a Piarista Általános Iskola beiskolázási programsorozata, melynek nyitórendezvényét Barangoló címmel november 22-én 17 órától tartjuk az iskola dísztermében. A gyerekek játékos formában, sokféle eszközt kipróbálva ismerkedhetnek az iskola világával. Gyülekező 16:30-tól az aulában. Szeretettel várjuk a leendő elsős gyermekeket és szüleiket.

 10. A Piarista Gimnázium nyílt napokra várja novemberben az érdeklődő nyolcadikos diákokat és szüleiket. Ezekre az iskola honlapján lehet jelentkezni. A beiskolázási hírlevélre is várjuk feliratkozásukat, azon keresztül kaphatnak részletes információkat.

 11. Lassan elérkeznek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni (az irodán vagy a sekrestyében)! Köszönjük azoknak, akik már befizették.

 12. Ünnepek a következő héten:

 • szerda Nagy Szent Albert, püspök, egyháztanító,

 • csütörtök Skóciai Szent Margit,

 • péntek Nagy Szent Gertrúd szűz, egyháztanító,

 • szombat Szent Péter és Szent Pál bazilikák felszentelése.

 Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán!