1. november 19. évközi 33. vasárnap

 

 1. Ma van Szent Erzsébet ünnepe, a Szent Erzsébet templom búcsúja, de. 10 órakor a szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja; a persely gyűjtés összegét a Karitász javára ajánljuk fel. Köszönjük a szeretetszolgálatban dolgozók munkáját.

 2. november 24. 18.00 Szentcsalád Plébánia; „Kerékpárral Lisszabonba” az Ifjúsági Világtalálkozóra, interaktív előadás a zarándoklatról!

 3. November 26-án vasárnap délután 16 órától Irgalom Forrása szabadító imaszolgálat és dicsőítés lesz a Nagytemplomban.

 4. November 26-án, Krisztus Király vasárnapján engesztelő szentségimádás lesz 17:30-tól a Jézus Szíve Család szervezésében a Piarista Templomban. Utána szentmisére is várják az imádkozókat.

 5. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez november 29-én, szerdán 18 órától a Főplébánia Közösségi Háza nagytermében. Az előadást Bábel Balázs érsek atya tartja „Krisztus a jövőnk” címmel.

Szeretettel hívjuk Adventi hangversenyekre a testvéreket

 1. december 2. 18.30, Szent Család plébánia, Léleksimogató; Barátok együttes;

 2. december 3. vasárnap,00; Szent Miklós Kórus, Barátok temploma;

 3. december 5. kedd, 00; ökumenikus kórushangverseny, Barátok temploma;

 4. december 10-én vasárnap 16 órakor a Nagytemplomban Radics Sándor cimbalom művész és zenekara, valamint az általa meghívott előadók. A koncert bevételéből Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével szegény családokat támogatnak.

 5. december 17. 18.30, Szent Család plébánia, Léleksimogató; Barátok együttes;

 6. A Szent Miklós templom (Barátok) búcsúja december 6-án 18 órakor lesz. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs érsek atya tartja. Előtte 16 órától 18 óráig találkozhatunk a Mikulással; ill. kézműveskedés lesz a Barátok temploma előtt Szent Miklós témában.

 7. Előre hirdetem, hogy készül a Piarista asztali naptár, Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója kapcsán. Hasonlóan idén is lesz Emmausz Piarista evangéliumos könyv.

 8. Megkezdődik a Piarista Általános Iskola beiskolázási programsorozata, melynek nyitórendezvényét Barangoló címmel november 22-én 17 órától tartjuk az iskola dísztermében. A gyerekek játékos formában, sokféle eszközt kipróbálva ismerkedhetnek az iskola világával. Gyülekező 16:30-tól az aulában. Szeretettel várjuk a leendő elsős gyermekeket és szüleiket.

 9. A Piarista Gimnázium nyílt napokra várja novemberben az érdeklődő nyolcadikos diákokat és szüleiket. Ezekre az iskola honlapján lehet jelentkezni. A beiskolázási hírlevélre is várjuk feliratkozásukat, azon keresztül kaphatnak részletes információkat.

 10. Lassan elérkeznek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni (az irodán vagy a sekrestyében)! Köszönjük azoknak, akik már befizették.

 11. Ünnepek a következő héten:

 • kedd Szűz Mária bemutatása a templomban,

 • szerda Szent Cecília szűz és vértanú,

 • péntek Dung Lac Szent András és társai vietnámi vértanúk,

 • szombat Alexandriai Szent Cecília szűz és vértanú

 Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán!