1. Ma van Krisztus Király ünnepe, jövő vasárnappal beköszönt az Advent, az új egyházi év. Adventi hétköznapokon reggel 6.15-kor kezdődnek a rorate szentmisék, gyertyagyújtással, advent szombatjain este 17 órától városi gyertyagyújtás kezdődik a főtéren.

 2. Ma engesztelő szentségimádás lesz 17:30-tól a Jézus Szíve Család szervezésében a Piarista Templomban. Utána szentmisére is várják az imádkozókat.

 3. A héten elsőpéntek, elsőszombat, első vasárnap lesz, minden a szokott rendben zajlik!

 4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez november 29-én, szerdán 18 órától a Főplébánia Közösségi Háza nagytermében. Az előadást Bábel Balázs érsek atya tartja „Krisztus a jövőnk” címmel.

Szeretettel hívjuk Adventi hangversenyekre a testvéreket

 1. december 2. 18.30, Szent Család plébánia, Léleksimogató; Barátok együttes;

 2. december 3. vasárnap,00; Szent Miklós Kórus, Barátok temploma;

 3. december 5. kedd, 00; ökumenikus kórushangverseny, Barátok temploma;

 4. december 10-én vasárnap 16 órakor a Nagytemplomban Radics Sándor cimbalom művész és zenekara, valamint az általa meghívott előadók. A koncert bevételéből Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével szegény családokat támogatnak.

 5. december 17. 18.30, Szent Család plébánia, Léleksimogató; Barátok együttes;

 6. A Szent Miklós templom (Barátok) búcsúja december 6-án 18 órakor lesz. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs érsek atya tartja. Előtte 16 órától 18 óráig találkozhatunk a Mikulással; ill. kézműveskedés lesz a Barátok temploma előtt Szent Miklós témában.

 7. Csatlakozunk a meghalt gyermekekért tartott világméretű gyertyagyújtási nap eseményéhez december 10-én vasárnap. A gyertyagyújtás az esti mise után 19 órakor lesz a Nagytemplomban. Aki szeretné, hogy elhunyt gyermekéért név szerint is imádkozzunk, kérjük, jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

 8. Elkészült a Piarista asztali naptár, Radnóti Miklós halála 80. évfordulójára, 1500 Ft/db, megvásárolható a sekrestyében és az irodán. Emmausz Piarista evangéliumos könyv jövő héten.

 9. A Piarista Általános Iskola várja a tanköteles gyermekek jelentkezését következő tanévtől induló első osztályaiba. Az ehhez kapcsolódó előzetes szándéknyilatkozat online kitölthető az iskola honlapján.

 10. A Piarista Gimnázium nyílt napokra várja novemberben az érdeklődő nyolcadikos diákokat és szüleiket. Ezekre az iskola honlapján lehet jelentkezni. A beiskolázási hírlevélre is várjuk feliratkozásukat, azon keresztül kaphatnak részletes információkat.

 11. Lassan elérkeznek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni (az irodán vagy a sekrestyében)! Köszönjük azoknak, akik már befizették.

 12. Ünnepek a következő héten:

 • csütörtök szent András apostol,

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán!