1. november 05. évközi 31. vasárnap

 

 1. Szeretetláng engesztelés lesz nov. 8-án, szerdán 17 órakor a Nagytemplomban.

 2. A Kalazancius Bál 2023. november 11-én 18.30 órai kezdettel a Czollner téri tornateremben kerül megrendezésre. A bált a Piarista Iskola szülői szervezete rendezi, és a jótékonysági bál bevételét a Piarista Konyha bővítésére ajánlják fel.

 3. Szintén ezen a napon lesz a Magyar Szent Család Zarándoklat, ahol Szent Imre közbenjárását kérjük a gyermekekért. Részleteket a plakáton olvashatunk!

 4. Folytatódik az Évszázadok Muzsikája koncertsorozat. Ezúttal Révész László és növendékei játszanak romantikus orgonaműveket a Barátok templomában november 11-én, szombaton este a mise után 19 órakor. Adományokat az immár épülő piarista orgona beépítési költségeire fogadnak szeretettel.

 5. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat november 12-én, vasárnap Erzsébet-kenyereket oszt a szentmisék után templomunkban. Adományokat a rászorulók karácsonyi élelmiszer csomagjára szeretettel elfogadnak.

 6. Előre hirdetem, hogy készül a Piarista asztali naptár, Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója kapcsán. Hasonlóan idén is lesz Emmausz Piarista evangéliumos könyv.

 7. A Piarista Általános Iskola felhívja a szeptembertől tanköteles korú gyermekek szüleinek figyelmét, hogy az iskola honlapján már fel lehet iratkozni a beiskolázással kapcsolatos levelezőlistára. Várhatóan novembertől indulnak az iskola beiskolázási programjai, ezekről és az iskolakezdéssel kapcsolatos egyéb hasznos információkról kapnak első kézből tájékoztatást a hírlevélre regisztráló szülők.

 8. Lassan elérkeznek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni (az irodán vagy a sekrestyében)! Köszönjük azoknak, akik már befizették.

 9. Ünnepek a következő héten: ma Szent Imre, a magyar ifjúság védőszentje,

 • csütörtök a Lateráni Bazilika felszentelésének,

 • péntek Nagy Szent Leó pápa, egyháztanító,

 • szombat Toursi Szent Márton püspök

 Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán!