1. A Betegek Szentségének közös, kiszolgáltatására kerül sor a mai vasárnap, a 12 órai szentmise keretében. Gyónási lehetőség lesz a szentmise előtt és alatt.
  2. Szerdán, február 14-én lesz Hamvazószerda, a Nagyböjti időszak kezdete. A szentmiséken és jövő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17.30-tól keresztúti ájtatosságokat végzünk.
  3. Szerdán este 17 órakor Szeretetláng keresztúti ájtatosság lesz a Nagytemplomban.
  4. A Házasság hete rendezvénysorozat február 10-től február 21-éig A szervezők számos, színes, kapcsolatépítő programmal várják a párokat. Bővebb információk a Házasság Hete Facebook eseménynél érhetők el. Templomunkban a házaspárok megáldása február 18-án vasárnap minden szentmise után lesz.
  5. Azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és a tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket!
  6. Február 15-16-án ismét nyílt napot tart a Piarista Általános Iskola. Ezúttal a leendő első osztályosok szüleit várjuk, akik reggel 8-tól az első két órában tekinthetik meg az alsó tagozat óráit. A pontos órabeosztásról reggel az aulában tájékozódhatnak. További részletek az iskola honlapján olvashatók.
  7. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola szeretne az első osztályba iratkozó gyermekek szüleinek segíteni az iskolaválasztás nehéz döntésében. Február 19-én hétfőn este a Kocsis Iskola dísztermében egy pódiumbeszélgetésen Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, Horváth Szilárd, a gödi Búzaszem Iskola igazgatója és Papp Zsolt, az iskola igazgatója az iskolaválasztás pedagógiai, pszichológiai szempontjairól tart beszélgetést. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ a Szent Imre Iskola honlapján található.
  8. Aki szeretne szentmise szándékot bejelenteni, (szentmisét mondatni), a sekrestyében vagy az irodában megteheti. Hálásan köszönünk minden támogatást!
  9. Filmklub lesz a Barátok templomának dísztermében február 15-én, csütörtökön este fél hattól. Az „Emberek és istenek” c. filmet fogják vetíteni az Algériában vértanúságot szenvedett szerzetesekről.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán.