1. Urunk Jézus megkeresztelkedésének ünnepével lezárul a karácsonyi ünnepkör és megkezdődik az évközi idő első része. Házszenteléshez szentelt vizet és imát lehet elvinni a folyosóról, imádságot a honlapunkon is találnak.

 2. Aki házszentelést szeretne kérni az év elején, kérem, hogy jelentse be ezt az igényét január végéig legkésőbb névvel, címmel és telefonszámmal a plébánia irodájában vagy pedig a sekrestyében a szentmisék után! A jelentkezőket fel fogjuk hívni és egyeztetünk időpontot!

 3. 2024. január 13-án, szombaton este 18 órakor Szent Filoména tiszteletére mutatunk be szentmisét a Barátok templomában.

 4. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik a jövő évben szeretnének házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük. Aki szeretne szentmise szándékot bejelenteni, (szentmisét mondatni), a sekrestyében vagy az irodában megteheti.

 5. Január 20-án, szombaton este 17 órakor koncertet ad a Nagytemplomban a Kalocsai Kamarakórus. Egyházi darabokat fognak énekelni. A koncert ingyenes, de a kórus kiadásaira adományokat elfogadnak.

 6. Az Ökumenikus Imahét, vagyis a keresztény felekezetek egységéért végzett közös ima kiemelt időszaka idén január 22-27-ig lesz Kecskeméten. Az ökumenikus istentiszteletek a római katolikus Nagytemplomban lesznek hétfőtől szombatig du. 17 órakor. Szeretettel várják az egységéért imádkozni vágyókat.

 7. A Piarista asztali naptár, Radnóti Miklós halála 80. évfordulójára, 1500 Ft/db, Emmausz Piarista evangéliumos könyv 1800 Ft/db, sekrestyében, irodában.

 8. A Piarista Általános Iskola várja a tanköteles gyermekek jelentkezését következő tanévtől induló első osztályaiba. Az ehhez kapcsolódó előzetes szándéknyilatkozat online kitölthető az iskola honlapján.

 9. A Kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola szeretettel várja első beiskolázási programjára az érdeklődő szülőket és gyermekeiket 2024. január 16-án 17 órától. Részletes tájékoztatást az iskola honlapján találnak.

 10. A plébániai képviselőtestület tagjainak következő gyűlése január 21-én, vasárnap 11 órakor lesz!

 11. Ünnepek a következő héten:

 • szombat Szent Hiláriusz püspök, egyháztanító,

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán.