1. Május folyamán minden nap az esti szentmise előtt, 18,00 órakor május litánia lesz Szűz Mária tiszteletére.
  2. Május 5-től kezdve vasárnapokon délután 16 órától rendszeresen lesz szentmise a Mária-Kápolnában
  3. Magyar Szent Család zarándoklatra hívnak bennünket május 11-én, szombaton, melyben Boldog Gizella közbenjárását kérik az édesanyákért. Éjszakai, gyalogos, imádságos séta, amelybe bárhol be tudunk kapcsolódni. Útvonal: Nyárlőrinc - Szentkirály- Lakitelek- Nyárlőrinc. Részletes program a hirdetőtáblán! Indulás reggel 6 óra.
  4. Május 12-én vasárnap lesz Urunk Mennybemenetelének ünnepe, a Nagytemplom búcsúja. A búcsú ünnepi szentmiséje kivételesen de. 11 órakor kezdődik. A szentmise után szeretettel várják a kedves híveket egy kis szeretetvendégségre a Főplébánia udvarán, agapéhoz hozzá lehet járulni egy kis süteménnyel, pogácsával.
  5. Egy napos autóbuszos zarándoklatot szervez a Nagytemplom május 25-én, Azokat a fiatalokat, akik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra mennének, oda fogjuk elszállítani. Azokkal a hívekkel pedig, akik erre jelentkeznek, Márianosztrai kegyhelyre megyünk, és ellátogatunk Vácra is. Indulás reggel ¾ 7-kor az Aranyhomok szálloda mellől. A visszaérkezés este 9 óra tájban várható. Mivel a költségekhez a Főplébánia is hozzájárul, a részvételi díj a Nagymarosi Találkozóra utazó fiataloknak 3.000 Ft, a zarándoklatra jövőknek 6000 Ft. Ez magába foglalja a közös ebéd díját is. Jelentkezni a Főplébánia irodájában lehet a részvételi díj befizetésével május 15-ig.
  6. Ismét meghirdetjük a Zarándoktábort, mely a Főplébánia hitoktatói szervezésében lesz június 28. és július 4. között. Felső tagozatos és középiskolás fiatalokat várunk az egy hetes zarándoklatra, ami idén a Mecsekben lesz. Részletek a plakáton, illetve a Parázs honlapján.
  7. Felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik 1 %-ra a Koháry István Alapítványt számára, Adószám: 18354517-1-03
  8. Ünnepek a héten: a Társadalmi Kommunikáció világnapja
  • kedd Szent Boldog Gizella királyné,
  • szerda Szűz Mária a Piarista Iskolák Édesanyja,
  • szombat Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblán.