1. március 10. Nagyböjt 4. vasárnap

2. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett, Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtésre az adományokat a március 3-i vasárnaptól, március 10-i vasárnapig, a portán lehet leadni. A szokásos tartós élelmiszerek mellett különösen fontos lenne konzerv és édesség!

3. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbra is használt, de jó állapotú férficipőket gyűjt 40-45 méretben, valamint dzsekiket a rászorulók számára. Az adományokat a Gondviselés házába várják csütörtök délután 12- és 16, pénteken délelőtt 8 és 12 óra között.

4. Szeretetláng engesztelés lesz március 13-án, szerdán délután 5 órától a Nagytemplomban.

5. Nagyböjti Lelkigyakorlatot tart a kecskeméti Nagytemplomban Dr. Bábel Balázs érsek atya március 15-16-17-én, pénteken, szombaton és vasárnap. Mindhárom napon este hat órakor lesznek a lelkigyakorlatos szentmisék. Előtte 17 órától gyónási lehetőség lesz.

6. A Piarista Általános Iskola tavaszi kézműves foglalkozást tart a szeptembertől első osztályba készülő gyerekeknek március 20-án 16.30-tól. További információk az iskola honlapján és a plakátokon olvashatók.

7. A Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja, valamint a Piarista Diákszövetség Keresztény Polgári Bált rendez április 20-án, szombaton 19 órától a Három Gúnár Rendezvényházban. Belépők igényelhetők a Főplébánián, a KÉSZ vezetőinél, a Máltai Szeretetszolgálatnál és a Piarista Diákszövetségnél. A programról plakátokat helyeztünk ki. Szeretettel várjuk a testvéreket.

8. A hittanos gyermekek és fiatalok keresztútját a kecskeméti Arborétumban, a Mária Kápolna melletti kálvárián szervezi a Nagytemplom március 27-én, szerdán 16.30-től. Várják a hittanosokat és családtagjaikat is.

9. Március 24-én lesz Virágvasárnap. Barkaszentelés és Passió éneklés lesz 8.30, 9.45 és a 18.30-as szentmiséken. A Nagyhét programját kifüggesztettük.

10. Nagycsütörtökön reggel 8.00 Zsolozsma és gyóntatás lesz. Az Utolsó Vacsora szentmiséje este 00 órakor kezdődik, majd szentségimádás követi.

11. Nagypénteken reggel 8.00 Zsolozsma és gyóntatás lesz. 9.00 órakor Keresztúti Ájtatosságot tartunk. 00-kor kezdődik a nagypénteki szertartás. Nagypénteken este fél kilenctől megtartjuk a szabadtéri gyertyás keresztutat az Arborétumban. Gyertyát, mécsest hozzunk magunkkal!

12. Nagyszombaton reggel 8.00 Zsolozsma és gyóntatás lesz. A Szent Sír látogatására napközben délig lesz lehetőség imára. A Húsvéti Vigília szertartása este 18 órakor kezdődik, feltámadási körmenettel. A szertartásra hozzunk gyertyákat!

13. Húsvétvasárnap a szokásos vasárnapi miserend. Húsvéthétfőn csak reggel 6.15, 7.30, 8.30 és 18.30 órakor, lesznek szentmisék.

14. Ünnepek (megemlékezések) a következő héten:

  • péntek Hofbauer Szent Kelemen áldozópap,