1. Nagyböjtben péntekenként 30-tól keresztúti ájtatosságokat végzünk a Piarista Templomban. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal vagy jócselekedettel.

2. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett, Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtésre az adományokat a március 3-i vasárnaptól, március 10-i vasárnapig, a portán lehet leadni. A szokásos tartós élelmiszerek mellett különösen fontos lenne konzerv és édesség!

3. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbra is használt, de jó állapotú férficipőket gyűjt 40-45 méretben, valamint dzsekiket a rászorulók számára. Az adományokat a Gondviselés házába várják csütörtök délután 12- és 16, pénteken délelőtt 8 és 12 óra között.

4. Nyílt nap lesz a Szent Imre Óvodában március 8-án 17 órától. Részletek és regisztrációs lehetőség a Szent Imre Katolikus Óvoda Honlapján.

5. Nagyböjti Lelkigyakorlatot tart a kecskeméti Nagytemplomban Bábel Balázs érsek atya 2024. március 15-16-17-én, pénteken, szombaton és vasárnap. Mindhárom napon este hat órakor lesznek a lelkigyakorlatos szentmisék. Előtte 17 órától gyónási lehetőség lesz.

6. A Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja, valamint a Piarista Diákszövetség Keresztény Polgári Bált rendez április 20-án, szombaton este 19 órától a Három Gúnár Rendezvényházban. Belépők igényelhetők a Főplébánián, a KÉSZ vezetőinél, a Máltai Szeretetszolgálatnál és a Piarista Diákszövetségnél. A programról plakátokat helyeztünk ki. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

7. Ünnepek (megemlékezések) a következő héten:

  • hétfő Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú
  • csütörtök Szent Perpétua és Felicitasz vértanú asszonyok,
  • péntek Istenes Szent János és Szent Fausztino Migez piarista,
  • szombat Nisszai Szent Gergely és Római Szent Franciska