Main content

Istenünk, irgalmasság Atyja, te azt akartad, hogy Kalazanci Szent József sok gyermek és fiatal atyja és tanítója legyen, minket pedig megajándékoztál az ő karizmájával, hogy azon keresztül éljük meg a te Fiad, a mi Urunk, Jézus Krisztus követését. Tekints szeretettel a piarista rendre, e kicsiny nyájra, és tölts el minket Lelked erejével, hogy mindig hűek legyünk hivatásunkhoz, és felismerjük, mit kívánsz tőlünk.
Áldj meg atyai szereteteddel minden gyermeket és fiatalt, akivel foglalkozunk, és azokat is, akiknek nincs atyjuk vagy tanítójuk, aki kísérné őket. Erősítsd és szenteld meg az összes piaristát – időseket és fiatalokat, betegeket és egészségeseket –, hogy odaadóan és örömmel éljük apostoli odaadásunkat és megszentelt életünket.
Add meg minden pedagógusnak, hogy szenvedélyesen szeresse hivatását, és egész lényével tanítványai szolgálatára álljon. Áldd meg a piarista testvériségeket, a Kalazancius szívéből fakadt új rügyeket, hogy mindig a közösségvállalás és a küldetés színterei legyenek.
Te termékennyé tetted Kalazancius karizmáját, kérünk, áldd meg és védelmezd testvérrendjeinket, a kalazanciusi család tagjait, akik mind arra kaptak meghívást, hogy – egyedi módon – a te kicsinyek iránti szeretetedet éljék meg.
Add, hogy továbbra is legyenek olyan fiatalok, akik a piarista hivatást választják, hogy Kalazancius álmát megvalósítva Isten országának kovásza lehessünk mindenhol, ahová küldesz minket.
Őrizd és növeld bennünk az apostoli buzgóságot és szolgálatvágyat. Add, hogy soha ne engedjünk a kísértésnek, hogy olyan életet éljünk, amelyben a te Fiad, a mi Urunk iránti szenvedélyes szeretetünk és a küldetésünk iránti odaadásunk lelohad vagy kihuny. Segíts, hogy állandóan nyitottak legyünk hívásodra, mellyel mindig új feladatokat akarsz ránk bízni.
Máriának, a mi anyánknak, akinek oltalma alatt kívánunk élni, és alapító atyánknak, Kalazanci Szent Józsefnek közbenjárására kérjük mindezt tőled.
Ámen.